Lettuce varieties selection for open soil conveyer breeding

Authors

  • Н. В. Лещук Ukrainian Institute for Plant Variety Examination, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.21498/2518-1017.3.2006.67713

Keywords:

салат, сорт, конвеєрне вирощування салату, морфологія, біологічні особливості салату, вегетаційний період, урожайність салату, розетка листків, головка, скоростиглість салату

Abstract

Lettuce varieties selection for open soil conveyer breeding has to be carrying out with taking into account sort, maturity grade, terms of sowing and consumers demand on the fresh green products.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biography

Н. В. Лещук, Ukrainian Institute for Plant Variety Examination

Leschuck, N.

References

Сич З.Д. Мандрівка за сортом. - К.: Урожай, 1992. - С. 89-103.

Методика дослідної справи в овочівництві і баштанництві./ За редакцією Г.Л. Бондаренка, К.І. Яковенка. - X.: Основа, 2001. - С.11-19, 220, 223.

Методика проведення експертизи сортів на відмінність, однорідність та стабільність ( ВОС ). - Овочеві культури та картопля. - К., 2000.

Доспехов Б.А. Методика полевого опыта. - М.; Колос, 1979. - 416с.

Лесив Т.К. Круглогодовое выращивание кочанного салата./ Информационный листок Львовского ЦНТИ, серия 32. - 3 с.

Лесив Т.К. Конвейерное выращивание кочанного салата в зимнее-весенний сезон в условиях западных областей Украины./ Тез. докл. 1-ой республ. науч.-производ. конф. - Л., 1984. - С. 14-15.

Венецкий И.Г. Вариационные ряды и их характеристика. - М.: Статистика, 1970.

Published

2006-06-26

How to Cite

Лещук, Н. В. (2006). Lettuce varieties selection for open soil conveyer breeding. Plant Varieties Studying and Protection, (3), 90–98. https://doi.org/10.21498/2518-1017.3.2006.67713

Issue

Section

VARIETY STUDYING AND VARIETY SCIENCE