DOI: https://doi.org/10.21498/2518-1017.3.2006.67723

Table of contents of amino acid in the cabbage of savoyskoy dependency upon sortimenta

О. Я. Жук, І. О. Федосій

Abstract


Results of amino acids composition studying in savoya cabbage assortment are served. The best samples namely Vertyu 1340 (Rusiia) and hybrid Saha F1 (Netherlands) were selected.

Keywords


капуста савойська; сорт; гібрид; сорти; амінокислоти

References


Болотских А. С. Настольная книга овощевода. - Харьков: Фолио, 2005. - 467 с.

Сич 3. Д., Сич I. M. Гармонія овочевої краси та користі. - К.: Арістей, 2005. - 187 с.

Злобін Ю. А. Курс фізіології і біохімії рослин. - Суми: ВТД Університетська книга, 2004. - 464 с.

Гонський Я. І., Максимчук Т. П., Калинський М. І. Біохімія людини. - Тернопіль: Укрмедкнига, 2002. - 744 с.

Дэвид Д., Джованелли Дж., Рис Т. Биохимия растений. - М.: Мир, 1966. - 512 с.

Цонев Д. Т. Изучение содержания некоторых аминокислот и форм азота капустных овощей //Автореф. дис. ... к-та с.-х. наук.- М., 1954.

Биохимия овощных культур / Под ред. А.И. Ермаковой, В.В. Арасимовича. - Л. - М.: Сельхозиздат, 1961. - 538 с.

Жук О. Я. Значення капусти в лікувально-профілактичному харчуванні // Технологія одержання біологічно повноцінної продукції овочевих і баштанних культур та їх лікувально-профілактична роль у харчуванні людини. - Херсон, 2003. - С. 81-83.

Методика дослідної справи в овочівництві і баштанництві / За ред. Г.Л. Бондаренка, К. І. Яковенка. - Харків: Основа, 2001. - 366 с.


GOST Style Citations








Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

DOI: 10.21498/2518-1017

Flag Counter