Peculiarities of using common millet Chabanivske amylopectin variety
DOI:
https://doi.org/10.21498/2518-1017.2(23).2014.56041Keywords:
common millet, starch, amilopectin, modified starch, flour, baking qualities, bioetanol, Lugol reactionAbstract
The article features fi nding of peculiarities of use for fi rst waxi-variety of common millet, Chabanivske, for the purpose of enhancing baking qualities of wheat flour. It shows that adding waxi-millet to wheat fl our would enhance its baking qualities, as well as taste of bread. In order to establish whether millet varieties fall within the amilopectin group, conducting extra examination is required.
Downloads
References
Кулемина Т.В. Биохимические показатели качества зерна просовидных культур в условиях юга Нечерноземной зоны РФ / Т.В. Кулемина, В.И. Хорева, Т.В. Шеленга [и др.] // Аграрная Россия. – 2010. – № 1. – С. 48–53.
Лысов В.Н. Новые эколого-географические группы проса Panicum miliaceum L. / В.Н. Лысов, Р.Р. Хайретдинова // В кн.: Труды по прикладной ботанике, генетике и селекции. (ВНИИР им. Н.И. Вавилова). Т. 68, вып. 1. - 1980. - С. 48–50.
Рибалка О. У цивілізованому світі добре розуміють харчову цінність натуральних продуктів здорового харчування / О. Рибалка // Зерно і хліб. – № 1. – 2011. – С. 13–19.
Андреев Н.Р. Основные тенденции развития науки и технологии крахмалопродуктов / Н.Р. Андреев // Тез. докл. Международ. науч.-практич. конф. «Индустрия продуктов здорового питання». – М. – 1999. – С. 60.
Андреев Н.Р. Импорт крахмала и крахмало-продуктов / Н.Р. Андреев, Л.Н. Медведева // Пищевая пром. – 2001. – № 1. – С. 32–33.
Андреев Н.Р. Основы производства нативных крахмалов (научные аспекты). – М.: Пищепромиздат. – 2001. –284 с.
Сирохман В.І. Крохмалепродукти / В.І. Сирохман // Інтернет джерело: https://Psdruchniki.ws
Капустина В.В., Дудкин М.С. Получение и физико-химические свойства крахмалофосфата зерна проса / В.В. Капустина, М.С. Дудкин // Известия ВУЗов СССР. Пищевая технология. – 1972. – № 1. – С. 19.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Plant varieties studying and protection
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Our journal abides by the CREATIVE COMMONS copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons Attribution License, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.