Considering the issue of separating antho­ cyanin pigments in table grape

Authors

  • А. Е. Модонкаєва Национальный институт винограда и вина «Магарач», Ukraine
  • Е. А. Сластья Национальный институт винограда и вина «Магарач», Ukraine
  • В. А. Бойко Национальный институт винограда и вина «Магарач», Ukraine
  • Н. Н. Аппазова Национальный институт винограда и вина «Магарач», Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.21498/2518-1017.3(17).2012.58818

Keywords:

столовий виноград, фенольні речовини, антоціани

Abstract

The article provides new approach to complex assessment of phenolic compounds composition in table grape involving high-performance liquid chromatography. It also offers results of optimizing methods for analyzing and sample preparing of a grape berry in order to scrutinize the composition of phenol compounds.

Author Biographies

А. Е. Модонкаєва, Национальный институт винограда и вина «Магарач»

A. Modonkaieva

Е. А. Сластья, Национальный институт винограда и вина «Магарач»

E. Slastia

В. А. Бойко, Национальный институт винограда и вина «Магарач»

V. Boiko

Н. Н. Аппазова, Национальный институт винограда и вина «Магарач»

N. Appazova

References

Кретович, В. Л. Основы биохимии растений / В. Л. Кретович. – М.: Высшая школа, 1971. – 464 с.

Скалецька, Л. Ф. Бiохiмiя плодiв та овочiв /Л. Ф. Скалецька, Г. I. Подпрятов // Навч. посiбн. – Київ, 1999. – 159 с.

Кишковский, З. Н. Химия вина / З. Н. Кишковский, И. М. Скурихин. – М.: Пищевая промышленность, 1976. – 310 с.

Дженеев, С. Ю. Производство винограда, кишмиша и изюма / С. Ю. Дженеев, К. В. Смирнов. – М.: Колос, 1992. – 173 с.

L. R. Snyder, Principles of Adsorption Chromatography., M. Dekker N – Y., 1968.

Сластья, Е. А. Экспресс–метод полуколичественного определения содержания мальвидин– 3,5– дигликозида в кожице винограда, сусле и молодых красных винах / Е. А. Сластья, Т. А. Жилякова, Н. И. Аристова, И. Ф. Ткачев [и другие] // Виноделие и виноградарство. – 2005. – No 2. – С. 26–27.

Published

2012-12-20

How to Cite

Модонкаєва, А. Е., Сластья, Е. А., Бойко, В. А., & Аппазова, Н. Н. (2012). Considering the issue of separating antho­ cyanin pigments in table grape. Plant Varieties Studying and Protection, (3(17), 40–41. https://doi.org/10.21498/2518-1017.3(17).2012.58818

Issue

Section

VARIETY STUDYING AND VARIETY SCIENCE