Yield and Quality of Head Lettuce (Lactuca sativa var. capitata L.) subject to Amount of Multi- Purpose Organic Fertilizer “Dominanta” Applied and Density of Plants Disposition

Authors

  • А. В. Андрющенко Ukrainian Institute for Plant Variety Examination, Ukraine
  • Н. В. Лещук Ukrainian Institute for Plant Variety Examination, Ukraine
  • М. А. Броновицька Ukrainian Institute for Plant Variety Examination, Ukraine
  • І. В. Дидів Львівський Національний аграрний університет, Ukraine
  • О. Й. Дидів Львівський Національний аграрний університет, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.21498/2518-1017.2(12).2010.59299

Keywords:

салат головчастий, сорт салату, урожайність, густота розміщення, дози внесення, органічне добриво універсальне «Домінанта», площа живлення, товарна продукція, якість

Abstract

Optimal amounts of new organic universal fertilizer “Dominanta” applied for treatment of Head Lettuce of Smuglianka variety have been established by complex of field and laboratory experiments. Techniques and rates and terms of the organic fertilizer application that provide high feasible biological yield and quality of merchantable heads of Cutting Lettuce have been rationalized.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

А. В. Андрющенко, Ukrainian Institute for Plant Variety Examination

Andriushchenko, A.

Н. В. Лещук, Ukrainian Institute for Plant Variety Examination

Leshchuk, N.

М. А. Броновицька, Ukrainian Institute for Plant Variety Examination

Bronovytska, M.

І. В. Дидів, Львівський Національний аграрний університет

Dydiv, I.

О. Й. Дидів, Львівський Національний аграрний університет

Dydiv, O.

References

Бакулина, В. А. Сорт – основа технологии. / В. А. Бакулина. // Картофель и овощи. – 1988. – No 1. – 14 с.

Вендило, Г. Г. Удобрение овощных и бахчевых культур на приусадебном участке. / Г. Г. Вендило, В. Н. Петреченко – М.: Агропромиздат, 1990. – 159 с.

Глунцов, Н. М. Минеральное питание салата должно быть сбалансированным. / Н. М. Глунцов, В. Г. Плющиков, А. Г. Синютин. // Картофель и овощи. – 2002. – No 7. – 26 с.

Голиков, Г. В. Влияние уровней минерального питания и соотношений азота, фосфора и калия на урожайность и качество салата кочанного в защищенном грунте. / Г. В. Голиков. – М., 1988. – С. 144–148.

Доспехов, Б. А. Методика полевого опыта. / Б. А. Доспехов – М.: Колос, 1979. – 416 с.

Улянич, О. І. Вирощування головчастого салату у відкритому ґрунті. / О. І. Улянич. // Науковий вісник Національного агарного університету. – К., 2000. – Вип. 31. – С. 127–128.

Улянич, О. І. Продуктивність головчастого салату залежно від схем сівби у відкритому ґрунті. / О. І. Улянич. // Зб. наук. пр., присв. 100-річчю з дня народження С. С. Рубіна. УСГА. – Умань, 2000. – С. 363–366.

Яковенко, К. І. Овочівництво України на порозі ХХ1 століття. / К. І. Яковенко. // Вісник агарної науки. – 2000. – No 8. – С. 21–22.

Published

2011-02-24

How to Cite

Андрющенко, А. В., Лещук, Н. В., Броновицька, М. А., Дидів, І. В., & Дидів, О. Й. (2011). Yield and Quality of Head Lettuce (Lactuca sativa var. capitata L.) subject to Amount of Multi- Purpose Organic Fertilizer “Dominanta” Applied and Density of Plants Disposition. Plant Varieties Studying and Protection, (2(12), 55–62. https://doi.org/10.21498/2518-1017.2(12).2010.59299

Issue

Section

VARIETY MARKET