Productivity and quality of vegetable seed varieties subject to the agrotechnological methods of growing.
DOI:
https://doi.org/10.21498/2518-1017.2(8).2008.62421Keywords:
кріп, пастернак, морква столова, салат посівний, сорт, біологічний потенціал, технологія вирощування, строки сівби, способи сівби, сходи насіння, продуктивність, урожайність, посівні якості, різноякісність, ДСТУ.Abstract
The value of a variety as of important element in the technology of growing is considered. Productivity formation of seeds of vegetable varieties depending on the agrotechnological methods of growing is grounded. Influence of matrix quality diversity of seeds and its sowing qualities are established. Agromeasures are developed to eliminate matrix quality diversity of seeds for vegetable crops to improve its sowing qualities.Downloads
References
Сич, 3. Д. Мандрівка за сортом. / 3. Д. Сич. - К.: Урожай, 1992. - С. 89-103.
Довідник з насінництва овочевих і баштанних культур // За ред. О. Я. Жук і В. П. Роєнка. - К: Аграрна наука, 2002. - 89 с.
Барабаш, О. Ю. Біологічні основи овочівництва: навчальний посібник. / О. Ю. 3. Д. Сич; за ред. О. Ю. Барабаша. - К.: Арістей, 2005. - С. 237-242.
Барабаш, О. Ю. Насінництво овочевих та баштанних культур. / О. Ю. Барабаш, - К.: Урожай, 1985. - 148 с.
Овчаров, К. Е. Разнокачественность семян и продуктивность растений. / К. Е. Овчаров, Е. Г. Кизилова. - М.: Колос, 1966. -160 с.
Методика дослідної справи в овочівництві та баштанництві / За ред. Г. Л. Бондаренко, К. І. Яковенка. -X.: Основа, 2001. - С. 11-19, 220, 223.
Методика проведення експертизи сортів рослин на відмітність, однорідність та стабільність (ВОС). Овочеві, баштанні культури та картопля. / За ред. В. В. Волкодава. - К., 2000. - С. 190— 199.
Доспехов Б. А. Методика полевого опыта. / Б. А. Доспехов - М.: Колос, 1965. -422 с.
Барабаш, О. Ю. Безвисадковий спосіб вирощування з насіння моркви. / О. Ю. Барабаш. // Науковий вісник НАУ - 2000. - No 31. - С. 102-104.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Plant varieties studying and protection
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Our journal abides by the CREATIVE COMMONS copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons Attribution License, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.