Crop yield and quality of brewer’s barley depending on the (Hordeum vulgare L. sensu lato) way of gathering

Authors

  • Г. П. Жемела Полтавська державна аграрна академія, Ukraine
  • Ю. М. Барат Полтавська державна аграрна академія, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.21498/2518-1017.6.2007.66047

Keywords:

ячмінь пивоварний, урожайність ячменю, плівчатість ячменю, уміст білка ячменю, воскова і повна стиглості

Abstract

Influence of harvesting ways of spring brewer’s barley on grain crop capacity and quality has been examined. It has been established that in order to get good quality grain and timely harvesting all yield along with direct combine operator usage, application of separate way during grain humidity is acceptable.

Author Biographies

Г. П. Жемела, Полтавська державна аграрна академія

Zhemela G.

Ю. М. Барат, Полтавська державна аграрна академія

Barat Y.

References

Гулидова, В. А. Особенности возделывания ячменя для производства солода. / В. А. Гулидова І і Зерновое хозяйство. - 2001. - No 3. - С. 26-29.

Долежал, Я. Сучасні пивоварні ячмені та технології їх вирощування. / Я. Долежал, О. Бовсуновський // Пропозиція. - 2003. ~ No 2 . - С . 47.

Губернатор, В. С. Ячмінь, - К.: Урожай, 1977. - 153 с.

Жемела, Г. П. Агротехнічні основи підвищення якості зерна. / Г. П. Жемела, А. Г. Муратов. - К.: Урожай, 1989. --160 с.

Published

2007-12-20

How to Cite

Жемела, Г. П., & Барат, Ю. М. (2007). Crop yield and quality of brewer’s barley depending on the (Hordeum vulgare L. sensu lato) way of gathering. Plant Varieties Studying and Protection, (6), 109–116. https://doi.org/10.21498/2518-1017.6.2007.66047

Issue

Section

VARIETY MARKET