The problems and perspective for appreciates if bred-making quality of wheates the different generations sorts

Authors

  • О. І. Шевченко Миронівський інститут пшениці ім. В. М. Ремесла УААН, Ukraine
  • Л. О. Турченюк Миронівський інститут пшениці ім. В. М. Ремесла УААН, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.21498/2518-1017.4.2006.68046

Keywords:

пшениця, білок, фракційний склад, клейковина, хлібопекарські якості, кореляція, поліпшувачі борошна, сортозміни

Abstract

It has been supposed to carry out bred-making valuation of wheat under native condition of protein substances and contents of the dough improvers (КВrO3, С6Н8О6) being practiced. It will allow both at present and in the future to carry out comparative valuation by this index between varieties of various breeding progenies.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

О. І. Шевченко, Миронівський інститут пшениці ім. В. М. Ремесла УААН

Shevchenko A.

Л. О. Турченюк, Миронівський інститут пшениці ім. В. М. Ремесла УААН

Turchenyuk L.

References

Кухар Л. Продовольчо-фуражний хліб України /Інтерв'ю Голови президії Всеукраїнської асоціації пекарів М.Стадника// Пропозиція. - 2006. - No 2. - С. 12-13.

Литвиненко М. За доброго господарювання пшениця в нас виростає не гірше, ніж у Канаді// Зерно і хліб. - 2005. - No 4. - С. 39-41.

Волкодав В., Гончар О., Климович М. Нові сорти зернових можуть істотно поліпшити якість збіжжя та підвищити його врожайність // Зерно і хліб. - 2005. - No 1. - С. 38-39.

Діхтяр В. Дума про хліб// АгроПерспектива. - 2005. - No 9. - С. 44-45.

Мокрова Т.Ю. Структура современного ассортимента хлебобулочных изделий // Хранение и переработка зерна. - 2005. - No 6. - С. 58-62.

Ковтунюк Е.М. Якість зерна і не тільки // Хранение и переработка зерна. - 2005. - No 3. - С. 27-30.

Попереля Ф., Соколов В. Стратегія вирощування пшениці в ринкових умовах України//Агроном. - 2003. - No 1. - С. 40-42.

Малієнко A.M., Лукащук Л.Я. Вирощування високоякісного зерна озимої пшениці в умовах Західного Лісостепу // Вісник аграрної науки. - 2005.- No 4. - С. 38-40.

Рибалка О., Соколов В., Червоніс М., Топораш І. Звідки ж починається прогнозована і стабільна якість борошна, а відтак і хліба // Зерно і хліб. - 2005.- No 3. - С. 14-16.

Стрельникова М.М. Повышение качества зерна пшеницы. - К.: Урожай, I97I. - 180 с.

Турченюк Л.О., Шевченко O.I. Формування якості зерна пшениці ярої у сівозміні і за монокультури на чорноземах типових у лісостеповій зоні України // Наук, праці Полтав. держ. аграр. акад. - Полтава, 2005. - Т. 4 (23). - С. 222-227.

Павлов А.Н. Повышение содержания белка в зерне. - М.: Наука, 1984. - 119 с.

Mecham L.K., Sokol Н.А., Репсе J.W. The doughmixing behaviour of gluten and other flour fractions treated with N-ethylmaleimide // Cereal Chem. - 1960. - V.37. - P. 129-141.

КосованА.П., Дремучева Г.Ф. Хлебопекарные улучшители: тенденции развития и особенности применения // Хранение и переработка зерна. - 2005. - No 10. - С. 45-48.

Беркутова Н.С. Методы оценки и формирование качества зерна. - М.: Росагропромиздат, 1991. - 206 с.

Published

2006-12-20

How to Cite

Шевченко, О. І., & Турченюк, Л. О. (2006). The problems and perspective for appreciates if bred-making quality of wheates the different generations sorts. Plant Varieties Studying and Protection, (4), 104–111. https://doi.org/10.21498/2518-1017.4.2006.68046

Issue

Section

VARIETY MARKET