Sowing terms of winter bread wheat variety-innovations (Triticum aestivum L.) in the conditions of change of climate
DOI:
https://doi.org/10.21498/2518-1017.1(11).2010.59376Keywords:
пшениця м’яка озима, сорти, строки сівби, продуктивністьAbstract
Results of studying of influence of sowing terms on productivity and indices of quality of grain of winter bread wheat variety-innovations of V.M. Remeslo Myronivka Institute of Wheat of NAAS of Ukraine in the conditions of Right-bank Forest-steppe are shown. Negative correlation of productivity of varieties on average temperature of air during the sowing period is shown.Downloads
References
Зубець, М. В. Роль сільськогосподарської науки в розвитку агропромислового комплексу України. / М. В. Зубець. // Економіка АПК. – 2006. – No 12. – С.18-29.
Азізов, С. П. Організація аграрного виробництва і бізнесу: підручник / С. П. Азізов, П. Т. Саблук, П. К. Канінський; за ред. проф. С. П. Азізова, П. Т. Саблука. – К.: ННЦ ІАЕ, 2006. – 790 с.
Русанов, В. І. Технологія вирощування пшениці озимої в Лісостепу України. / В. І. Русанов, А. І. Шевченко, А. М. Твердохліб [та інші]. // Селекція, насінництво і технології вирощування зернових колосових культур у Лісостепу України; за ред. В. Т. Колючого, В. А. Власенка, Г. Ю. Борсука [та інших]. – К.: Аграрна наука, 2007. – С. 382-424.
Бойко, В. І. Економічні та агротехнологічні аспекти підвищення ефективності виробництва продовольчого зерна ярої пшениці в умовах Степу України. / В. І. Бойко, В. С. Рибка, О. В. Ковтун. // Економіка АПК. – 2006. – No 12. – С. 41-48.
Федоренко, В. П. Шкідники сільськогосподарських рослин: посібник для студентів агрономічних факультетів с.-г. вищих навчальних закладів України ІІІ-V рівнів акредитації. / В. П. Федоренко, Й. Т. Покозій, М. В. Круть. – Ніжин: Колобіг, 2004. – 356 с.
Беркутова, Н. С. Методы оценки и формирование качества зерна. / Н. С. Беркутова. – М.: Росагропромиздат, 1991. – 352 с.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Plant varieties studying and protection
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Our journal abides by the CREATIVE COMMONS copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons Attribution License, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.