Studing of sweet corn (Zea mays L. ssp. saccharata Sturt) in the Forest Steppe Zone of Ukraine
DOI:
https://doi.org/10.21498/2518-1017.6.2007.66038Keywords:
кукурудза цукрова, сорт, гібрид, ознака сорт, кластерний, наліз.Abstract
In the Forest Steppe Zone of Ukraine studied 6 sorts and 3 hybrids of sweet com. According with results of research work the author came to the conclusion that sorts and hybrids distinguished some economic- important characteristics.Downloads
References
Вавилов, Н. И. Мексика и Центральная Америка как основные центры происхождений культурных растений Нового Света. / Н. И. Вавилов// Тр. по прикладной ботан,, генетике и селекции, - Л., 1931. - Т. XXYI, вып. 26. - С. 215-230.
Шмараев, Г. Е. Кукуруза. / Г. Е. Шмараев. - М.: Колос, 1975. -304 с.
Брежнев, Д. Д. Использование мировых растительных ресурсов в селекции сельскохозяйственных культур // Тр. по прикладной ботан., генетике и селекции. - JL, 1968. - Т. 39, вып. 1. - С.215-220.
Мусийко, А. С. Корреляция признаков у самоопыленных линий и гибридов кукурузы. / А. С. Мусийко, В. Трофимов // Вест, с.-х. науки. - 1965.-No2.-С. 12-16.
Плеханова, Т. Ф. Кукурудза цукрова. / Т. Ф. Плеханова // Сучасні методи селекції овочевих і баштанних культур. - X., 2001. - С. 562-583.
Методика дослідної справи в овочівництві і баштанництві. / за ред. Г. Л. Бондаренка і К. Я. Яковенка: 3-є вид., перероб. і доп. - X.: Основа, 2001. -325 с.
Методика державного сортовипробування сільськогосподарських культур / під ред. В. В. Волкодава. - К., 2001. -120 с.
Доспехов, Б. А. Методика полевого опыта. / Б. А. Доспехов: 5-е изд. - М., Колос, 1975. - 183 с.
Statistica 6 [Електронний ресурс]: Пакет програм для статистичного аналізу даних. - 1 електрон, опт. диск (CD-ROM): цв.; 12 см. - Систем, вимоги: Pentium-2, 32 Mb RAM, Windows 98/2000/NT/XP. - Заголовок з титул, екрану.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Plant varieties studying and protection
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Our journal abides by the CREATIVE COMMONS copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons Attribution License, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.