Sowing and bread-making quality indexes of seeds of common winter wheat varieties damaged by the sunn pest (Eurygaster integriceps Put.)
DOI:
https://doi.org/10.21498/2518-1017.5.2007.66425Keywords:
пшениця м’яка озима, клоп-черепашка, якість зерна пшениці, схожість насіннєвого матеріалу пшениці, сортоспецифічністьAbstract
Consideration is being given for seeds of different common winter wheat varieties damaged by the sunn pest. The level of such damage influence on sowing and bread-making quality indexes is investigated. It has been certainly established, that level of germination decline of damaged seeds is the same for different varieties. Comparative analysis of bread-making quality has revealed specificity in indexes falling for different varieties of damaged seeds.Downloads
References
Кротова Т.В. Пшеничный бум// Хранение и переработка зерна. - 2006. - No9. - С Л 3-14.
Хлебопекарные качества лучших сортов пшеницы СССР / Под общ. ред. заместителя председателя Госкомиссии по сортоиспытанию П.Е. Маринича - М.: Сельхозиздат, 1963. - 318 с.
Методика державного сортовипробування сільськогосподарських культур / Методи визначення показників якості рослинницької продукції. Под. ред. О.М.Гончара - Київ: Алефа, 2000. - Вип. 7. ~ 144 с.
Насіння сільськогосподарських культур. Методи визначення якості . ДСТУ 4138-2002 - Київ: Держспоживстандарт України, 2003. -173 с.
Зайцев Г.Н. Математический анализ биологических данных. - М.: Наука, 1991.- 183 с.
Кретович В.Л. Биохимия зерна - М:Наука, 1981.-151 с.
http://www.fadr.msu.ru/rin/vestnic
ДСТУ 2240-93. Насіння сільськогосподарських культур. Сортові та посівні якості - Київ: Держстандарт України, 1994 - 73с.
Жемела Г.П. Якість зерна озимої пшениці. - Київ:Урожай, 1973.- 183 с.
Савчук Н.Т., Подпрятов Г.І., Скалецька Л.Ф. і др. Технохімічний контроль продукції рослинництва - Київ: Арістей, 2005.- 254 с.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Plant varieties studying and protection
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Our journal abides by the CREATIVE COMMONS copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons Attribution License, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.