Creating winter wheat (Triticum aestivum L) initial material of high grain quality value for North Forest-Steppe conditions
DOI:
https://doi.org/10.21498/2518-1017.4.2006.68025Keywords:
зразки колекції, пшениця озима м'яка, якість зерна, білок, добір, схрещуванняAbstract
Based on study of 42 collection entries, results of creating winter wheat initial material of high grain quality value and its relationship with agronomic traits are presented.Downloads
References
Удовенко Г.Ф., Шевелуха B.C. Физиологические основы селекции растений. - СП б.: ВИР, 1995. - 292 с.
Ремесло В.Н. О некоторых путях повышения качества зерна озимых пшениц в Лесостепи Украйны // Доклады ВАСХНИЛ - М. 1969. - No 78. - С. 8.
Панченко І.А. Формулювання якості зерна озимої пшениці під впливом азотних добрив і пестицидів //Селекція і насінництво. - X., IP. ім. В. Я. Юр'єва, 1996. - Вип. 77. - С. 68-77.
Панченко І.А. Якість зерна районованих в Харківській області сильних сортів озимої пшениці. //Селекція і насінництво. - X., IP. ім. В.Я. Юр'єва, 1996. - Вип. 77. - С. 49-53.
Орешников Б.А., Самолевський І.Я., Телескоп В.Л., Знаменський О.П. Вплив ушкоджень клопом-черепашкою на вміст клейковини в зерні пшениці. Захист рослин. -1972. - Вип. 16.-С. 13-18.
Арєшніков В.А., Гончаренко М.П., Костюковський М.Г. та інші. Захист зернових культур від шкідників, хвороб, бур'янів при інтенсивних технологіях. - К.: Урожай, 1992. - 224 с.
Павлов А.И. Качество клейковины пшеницы и факторы его определяющие // Сельскохозяйственная биология. - 1992. - No 1. – С. 3-15.
Созинов А.А., Козлов В.Г. Повышение качества зерна озимых пшениц. - М., Колос, 1970. - 135 с.
Жогин А.Ф. Об улучшении качества зерна озимой мягкой пшеницы // Селекция и семеноводство. - 1991. - No 5. - С. 31-33.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Plant varieties studying and protection

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Our journal abides by the CREATIVE COMMONS copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons Attribution License, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.