The problems and perspective for appreciates if bred-making quality of wheates the different generations sorts
DOI:
https://doi.org/10.21498/2518-1017.4.2006.68046Keywords:
пшениця, білок, фракційний склад, клейковина, хлібопекарські якості, кореляція, поліпшувачі борошна, сортозміниAbstract
It has been supposed to carry out bred-making valuation of wheat under native condition of protein substances and contents of the dough improvers (КВrO3, С6Н8О6) being practiced. It will allow both at present and in the future to carry out comparative valuation by this index between varieties of various breeding progenies.Downloads
References
Кухар Л. Продовольчо-фуражний хліб України /Інтерв'ю Голови президії Всеукраїнської асоціації пекарів М.Стадника// Пропозиція. - 2006. - No 2. - С. 12-13.
Литвиненко М. За доброго господарювання пшениця в нас виростає не гірше, ніж у Канаді// Зерно і хліб. - 2005. - No 4. - С. 39-41.
Волкодав В., Гончар О., Климович М. Нові сорти зернових можуть істотно поліпшити якість збіжжя та підвищити його врожайність // Зерно і хліб. - 2005. - No 1. - С. 38-39.
Діхтяр В. Дума про хліб// АгроПерспектива. - 2005. - No 9. - С. 44-45.
Мокрова Т.Ю. Структура современного ассортимента хлебобулочных изделий // Хранение и переработка зерна. - 2005. - No 6. - С. 58-62.
Ковтунюк Е.М. Якість зерна і не тільки // Хранение и переработка зерна. - 2005. - No 3. - С. 27-30.
Попереля Ф., Соколов В. Стратегія вирощування пшениці в ринкових умовах України//Агроном. - 2003. - No 1. - С. 40-42.
Малієнко A.M., Лукащук Л.Я. Вирощування високоякісного зерна озимої пшениці в умовах Західного Лісостепу // Вісник аграрної науки. - 2005.- No 4. - С. 38-40.
Рибалка О., Соколов В., Червоніс М., Топораш І. Звідки ж починається прогнозована і стабільна якість борошна, а відтак і хліба // Зерно і хліб. - 2005.- No 3. - С. 14-16.
Стрельникова М.М. Повышение качества зерна пшеницы. - К.: Урожай, I97I. - 180 с.
Турченюк Л.О., Шевченко O.I. Формування якості зерна пшениці ярої у сівозміні і за монокультури на чорноземах типових у лісостеповій зоні України // Наук, праці Полтав. держ. аграр. акад. - Полтава, 2005. - Т. 4 (23). - С. 222-227.
Павлов А.Н. Повышение содержания белка в зерне. - М.: Наука, 1984. - 119 с.
Mecham L.K., Sokol Н.А., Репсе J.W. The doughmixing behaviour of gluten and other flour fractions treated with N-ethylmaleimide // Cereal Chem. - 1960. - V.37. - P. 129-141.
КосованА.П., Дремучева Г.Ф. Хлебопекарные улучшители: тенденции развития и особенности применения // Хранение и переработка зерна. - 2005. - No 10. - С. 45-48.
Беркутова Н.С. Методы оценки и формирование качества зерна. - М.: Росагропромиздат, 1991. - 206 с.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Plant varieties studying and protection
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Our journal abides by the CREATIVE COMMONS copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons Attribution License, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.