Sugar Beets Institute to celebrate its 90 years anniversary
DOI:
https://doi.org/10.21498/2518-1017.2(16).2012.59010Keywords:
буряк цукровий, сорт, гібрид, методи досліджень, продуктивність, селекція, вихідний матеріал, направлення дослідженьAbstract
The article offers recent key research directions in the Institute for bioenergetic crops and sugar beet (former Sugar Beets Institute), as well as development of sugar beet breeding from many-seeded varieties to MS hybrids of the newest generations, research techniques; it sets up long-term tasks.Downloads
References
Вавилов, М. І. Селекція як наука: Генетика і селекція. / М. І. Вавилов // Вибр. твори. – К.: Урожай, 1970. – С. 146–156.
Вавилов, Н. И. Критический обзор современного состояния генетической теории растений и животных. / Н. И. Вавилов. // Проблемы происхождения, географии, генетики, селекции растений, растениеводства и агрономии. – М., Л.: Наука, 1965. – Избр. тр. в 5-ти томах, т. 5. – С. 406–430.
Роїк, М. В. Розвиток селекційно-генетичних досліджень по цукрових буряках за 75 років. / М. В. Роїк, І. Я. Балков, О. Г. Кулік.// Зб. наук. пр., Ювілейний випуск. – К.: Аграрна наука, 1997. – С. 10–20.
Балков, И. Я. Селекция сахарной свеклы на гетерозис. / И. Я. Балков. – М.: Россельхозиздат, 1978. – 167 с.
Роїк, М. В. Оцінка генетичного потенціалу вітчизняних цукрових буряків. / М. В. Роїк, М. О. Корнєєва. // Зб. наук. праць. – К.: ПоліграфКонсалтинг, 2005. – Вип. 8. – С. 17–27.
М. В. Роїк, Селекція цукрових буряків: етапи творення. / М. В. Роїк, М. О. Корнєєва, О. Г. Кулік. // Цукрові буряки. – К., 2002. – No 5. – С. 4–5.
М. В. Роїк, Продуктивність гібридів нового покоління. / М. В. Роїк, Е. Р. Ермантраут, Н. М. Мацевецька, М. М. Романенко, [та інші]. // Цукрові буряки. – К., 2002. – No 3. – С. 18–19.
В. І. Сорока, Стан кваліфікаційної експертизи сортів буряків цукрових на придатність до поширення та аналіз сортових ресурсів. / В. І. Сорока, О. І. Рудник-Іващенко. // Цукрові буряки. – К., 2011. – No 5. – С. 10–13.
И. Я. Балков, Высокорентабельные гибриды – новый етап в свеклосахарном производстве. / И. Я. Балков. // Сахар.– К., 2011. – No 6. – С. 17–19.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Plant varieties studying and protection
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Our journal abides by the CREATIVE COMMONS copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons Attribution License, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.