The fruits quality of the hybrid peach forms (Prunus persika L. Batsch)

Т. А. Лацко, О. С. Федорова, В. Ф. Лобановська

Abstract


Data on the fruits quality of the hybrid peach forms in NBG-NSC is given. Variability, correlation and regression dependence between attributes determining consumption quality of fruits are shown. Forms of peach with high quality of fruits are і dentifled.

Keywords


форми персика гібридні; групи стиглості; ознаки персика; загальна якість; зовнішній вигляд і смак плодів

References


Помология (абрикос, персик, алыча). / под ред. В. В. Павлюка. - К.: Урожай, 1997. - Т. 3. - 274 с.

Интенсификация селекции плодовых культур. 7 под. ред. B. К. Смыкова и А. И. Лищука. - Ялта, 1999. - Т. 118. - 216 с.

Рябов, И. Н. Сортоизучение и первичное сортоиспытание косточковых плодовых культур в Государственном Никитском ботаническом саду /И. Н. Рябов // Труды ВАСХНИЛ. - М. Колос, 1969.- Т. 41.-С. 5-83.

Программа и методика сортоизучения плодовых, ягодных и орехоплодных культур. / под ред. Г. А. Лобанова. - Мичуринск, 1973. - С. 399-423.

Широкий унифицированный классификатор СЭВ рода Persica Mill.-Л., 1988.-20 с.

Доспехов, Б. А. Методика полевого опыта. / Б. А. Доспехов. - М., 1979- 416 с.


GOST Style Citations






DOI: https://doi.org/10.21498/2518-1017.6.2007.66020

Refbacks

  • There are currently no refbacks.




Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Flag Counter