Bread-making features of flour and role of external temperature factor in their extimation

Authors

  • Л. О. Турченюк Миронівський інститут пшениці ім. В. М. Ремесла УААН, Ukraine
  • О. І. Шевченко Миронівський інститут пшениці ім. В. М. Ремесла УААН, Ukraine
  • О. О. Шовгун Ukrainian Institute for Plant Variety Examination, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.21498/2518-1017.3.2006.67660

Keywords:

пшениця, хлібопекарські властивості, пробна випічка, температура середовища

Abstract

Variations in bread volume output in accordance with external temperature factor which balancing increases obtained information reliability are considered.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Л. О. Турченюк, Миронівський інститут пшениці ім. В. М. Ремесла УААН

Turchenyuk L.

О. І. Шевченко, Миронівський інститут пшениці ім. В. М. Ремесла УААН

Shevchenko A.

О. О. Шовгун, Ukrainian Institute for Plant Variety Examination

Shovgun O.

References

Нецветаев В.П., Моторина И.П., Петренко А.В. Сравнение методов определения качества клейковины зерна мягкой пшеницы на приборе ИДК-1 // Доклады РАСХН. - 2005. - No4. - С. 14-16.

Дробот В.И. Шевчук Е.В. Влияние низкотемпературной обработки теста на жизнедеятельность дрожжей разных производителей при производстве сдобных изделий // Хранение и переработка зерна. * 2005. - No1. - С. 41 -43.

Пшеница и еѐ улучшение / Пер.с англ. под общ. ред. М.М. Якубцинера. - М.:Колос, 1970. - 519 с.

Беркутова Н.С. Методы оценки и формирование качества зерна. - М.:Росагропроиздат, 1991. - 206 с.

Стрельникова М.М. Повышение качества зерна пшеницы. - К.: Урожай, 197I. -180 с.

Вакар А.Б, Клейковина пшеницы. - М.: АН CCCР 1961. - 252 с.

Лебеденко І., Пшенишнюк Г. Ще незвичні для нас безборошняні буханці виготовляють з цілого зерна // Зерно і хліб. – 2005. - No4.- С. 20-2І.

Шевченко О., Турченюк Л. 5 Малеончук О. Повертаємося ще раз до колізій між клейковиною і білком // Зерно і хліб. - 2005. - No 3. - С.8-9.

Пшеница и оценка еѐ качества / Пер. с англ. под общ. ред. Н.П. Кузьминой, Л.Н.Любарского* - М.:Урожай, І967. - 496 с.

Рибалка O.L, Червоніс М.В., Топораш І.Г. Пшениця ваксі з унікальними властивостями крохмалю: можливі напрями її використання // Химия и переработка зерна. - 2005. - No7. - С. 24-28.

Published

2006-06-26

How to Cite

Турченюк, Л. О., Шевченко, О. І., & Шовгун, О. О. (2006). Bread-making features of flour and role of external temperature factor in their extimation. Plant Varieties Studying and Protection, (3), 22–33. https://doi.org/10.21498/2518-1017.3.2006.67660

Issue

Section

ЗДОБУТКИ ТА ПРОБЛЕМИ